Vielse

Vielse eller kirkelig velsignelse af borgerligt indgået ægteskab

Ønsker man at blive gift, henvender man sig til præsten og aftaler dag, tid og kirke.

I vore kirker tager vi kun imod brudepar som bor i sognene, har boet her eller har forældre boende her. Det er også en betingelse, at gom eller brud er medlem af folkekirken.

Før vielsen skal I have en prøvelsesattest fra kommunen. I skal udfylde en ægteskabserklæring til kommunen på borger.dk for at få prøvelsesattesten. Attesten viser, at I opfylder betingelserne for at indgå ægteskab. Prøvelsesattesten er gyldig i fire måneder. Attesten skal afleveres til kirkekontoret. Bor I i Holbæk kommune, modtager kirkekontoret attesten digitalt fra kommunen. Bor I ikke i Holbæk Kommune, skal I selv aflevere den på Det Fælles Kirkekontor eller sende den til sognet på sikker mail vha. NemID/MitID via sogn.dk. Klik her for at komme direkte til sikker mail.

Mange vælger at blive gift på rådhuset med den begrundelse, at de ikke har råd til det, et kirkebryllup koster, eller lyst til et stort overdådigt bryllup. Kirkebryllupper kan være lige så enkle og stilfærdige, som det enkelte brudepar måtte ønske sig det. Det er ikke den kirkelige handling, der koster.