Dåb

Navngivning kan også finde sted i forbindelse med dåb. Dåb bestilles ved henvendelse til præsten, sædvanligvis i det sogn, hvor man bor. At blive døbt er at blive optaget i den kristne kirke. Derfor finder dåben sted ved søndagsgudstjenesten.

I vore kirker tilbyder vi også lørdagsdåb flere gange om året. Datoerne for den kommende periode ses i kalendervisningen nederst på siden. 

Ring til sognepræst Pia Heegaard Lorentzen på tlf. 24 89 27 37 eller sognepræst Birgitte Haahr på tlf.  30 43 83 23 for at aftale nærmerne. 

Ved barnedåb skal dåbsbarnet have 3–5 faddere, dvs. dåbsvidner efter forældrenes valg. Dåbsvidnerne skal være til stede ved dåben og siden, sammen med forældrene, fortælle barnet, at det er døbt, og hvad det betyder at være døbt.

Det er et krav til faddere, at de selv er døbt, og at de ikke er yngre end konfirmationsalderen. Gudmor eller gudfar, dvs. den der bærer barnet og svarer på barnets vegne, hvis ikke det er forældrene, kan være en af fadderne eller en af barnets forældre.

I øvrigt kan større børn og voksne selvfølgelig også blive døbt. Her vil der sædvanligvis gå en eller flere samtaler med præsten forud for dåben.

   Lørdagsdåb