Dødsfald

Ved dødsfald skal dette snarest muligt anmeldes digitalt af nærmeste pårørende, eller man kan få hjælp hertil af bedemand eller præst.. Dette kan ske på borger.dk under Anmod om begravelse eller ligbrænding

Når man har mistet et menneske, man holder af, kan mange ting forekomme uoverskuelige og svære at tage stilling til og huske på. Derfor kan det være en god idé at kontakte en bedemand, som så kan hjælpe én videre med alt det praktiske, der skal ordnes og aftales i forbindelse med et dødsfald. Præsten kan dog også være behjælpelig med en del.

Skal afdøde bisættes eller begraves - og hvor og hvornår? Skal det foregå i kirke eller fra kapel? Aftaler skal træffes om sted og tid, og alle vil selvfølgelig prøve at imødekomme de pårørendes ønsker. Desværre er det ikke altid muligt, da der kan være optaget, og det derfor vil være nødvendigt at foreslå et andet tidspunkt.

Inden bisættelsen eller begravelsen mødes præsten med de pårørende for at vælge salmer og for at tale om bisættelsens/begravelses forløb og ofte også om afdøde.

Det kan være svært og tungt at miste et menneske man holder af, og ofte er tiden efter bisættelsen/begravelsen ikke mindre svær. Man kan altid kontakte sin sognepræst, hvis man ønsker tid til en samtale.

Ring gerne i træffetiden og aftal nærmere.