Attester » Vielse

Vielse

– eller kirkelig velsignelse af borgerligt indgået ægteskab. Ønsker man at blive gift, henvender man sig til præsten og aftaler dag, tid og kirke. I vore kirker tager vi kun imod brudepar som bor i sognene, har boet her eller har forældre boende her. Det er også en betingelse, at gom eller brud er medlem af folkekirken. For at vielsen kan finde sted, skal der foreligge en prøvelsesattest, dvs. en attest, der bevidner, at hvad man måtte have bag sig af ægteskaber i øvrigt, det er retsgyldigt opløst. Sådan en attest, som i øvrigt højst må være 4 måneder gammel, får man ved at henvende sig på rådhuset, medbringende dåbsattester og evt. skilsmissepapirer. Mange vælger at blive gift på rådhuset med den begrundelse, at de ikke har råd til det, et kirkebryllup koster, eller lyst til et stort overdådigt bryllup. Kirkebryllupper kan være lige så enkle og stilfærdige, som det enkelte brudepar måtte ønske sig det. Det er ikke den kirkelige handling, der koster.